De beste vrouwenparfums die mannen niet kunnen weerstaan

  • MAGAZINE
  • De beste vrouwenparfums die mannen niet kunnen weerstaan

De beste vrouwenparfums die mannen niet kunnen weerstaan

Het kiezen van het juiste parfum is een van de zeer belangrijke accessoires van de outfit van een vrouw. Elke vrouw kiest geuren die zowel bij haar smaak passen als waarvan zij denkt dat ze de juiste indruk zullen maken op haar specifieke omgeving.

Soorten geuren en parfums

Bij het zoeken naar een geschikt parfum voor een bepaalde gelegenheid, moeten vrouwen zich laten leiden door twee basiscriteria - intensiteit en basisgeur. De samenstelling van elk type parfum wordt altijd zo gemaakt dat de afzonderlijke geuren van het mengsel geleidelijk vrijkomen, vandaar dat ook drie soorten noten worden onderkend:

  • top - vertegenwoordigt de sterkste geur, die onmiddellijk na het aanbrengen vrijkomt. De topnoten zijn voornamelijk citrus- en bloemengeuren,
  • in het midden, die in de orde van minuten duurt en ongeveer een uur wordt losgelaten. Dit is het zogenaamde hart van het parfum. In deze categorie worden zoete fruitige (appel, peer, perzik) en kruidige (kaneel, kruidnagel) geuren gebruikt, aangevuld met kruidenaroma's (citroengras, hibiscus, enz.),
  • de onderste, die er het langst over doet om los te komen. Deze geuren vormen de basis van het parfum en hebben de neiging zwaarder en intenser te zijn. Het wordt vooral gebruikt voor houtachtige noten (sandelhout, cederhout, cipres) of kruidige balsemachtige geuren (vanille, mirte, enz.).


Zowel de basis-, midden- als topnoten kunnen worden samengesteld uit vier soorten geuren, die verband houden met het oorspronkelijke ingrediënt van het extract. Deze types kunnen worden gekarakteriseerd als:

Bloemengeuren

Dit zijn frisse en zoete geuren, meestal van zeer intense bloemige oorsprong. Bloemengeuren worden meestal gewonnen uit lavendel, roos, iris, orchidee of lelie, maar kunnen worden verkregen uit een breed scala van geurende bloemen. Als ze de onderste noot van een parfum vormen, zijn ze meestal bedoeld om de hele dag door te dragen, en zijn ze geschikt voor werkgelegenheden.

Fruitige (citrus) geuren

Citrusvruchten of groene appel worden het meest gebruikt, maar licht exotische geuren zijn ook aangenaam. Fruitige geuren worden, net als bloemennoten, meestal als fris beschouwd en zijn bedoeld om de hele dag te dragen.

Oosterse geuren (specerijen)

Deze categorie omvat zowel de meer doordringende noten van exotische specerijen als de zoete geuren van kruiden. Behalve munt, dat meer geschikt is als basis voor dagparfums, wordt deze groep gedomineerd door noten van kardemom, kruidnagel of kaneel. In het algemeen zijn de sterkere bases van specifieke oosterse specerijen bedoeld voor parfums voor speciale gelegenheden en zijn ze geschikt voor de koudere maanden, omdat ze een zoete en warme indruk oproepen.

Houtachtige geuren

Zij vormen een basis voor mannenparfums in het bijzonder door hun intense karakter. Hoewel er in deze groep veel verschillende tinten geuren te vinden zijn, zijn ze niet in de eerste plaats geschikt voor elke vrouw. Ze worden bij voorkeur gebruikt als basis voor avondparfums.

Naast de basistypes van parfums, variëren parfums ook in intensiteit, die bepalend is voor de gelegenheid waarvoor ze geschikt zijn om te worden gebruikt. U kunt de intensiteit van een parfum al onderscheiden aan de hand van het eigenlijke producttype, dat het aandeel van het parfumbestanddeel bepaalt. In dit opzicht onderscheiden zij zich door:

  • Eau Fraiche (EF) - is het meest delicate type parfum met ongeveer 6% geurcomponenten van lagere intensiteit,
  • Eau de Cologne (EdC) - bevat de kleinste hoeveelheid van 4-6% geurstof, die meestal zeer intens is. Colognes hebben de kortste geur afgifte tijd,
  • Eau de Toilette (EdT) - 6-12% van de geurcomponent, gewoonlijk minder intens en met een langere vrijgavetijd dan cologne,
  • Eau de Parfum (EdP) - heeft een geurpercentage tot 12-15% en is meestal bedoeld om langer te dragen met een speciale toepassing,
  • parfum - het bestaat uit 15-40% geurcomponent, dus het is het sterkst en moet zeer spaarzaam worden gebruikt, omdat het de geur zeer lang vrijgeeft met een zeer intense topnoot.

Hoewel de term parfum dus wordt gebruikt voor alle soorten produkten met geurstoffen, is het noodzakelijk te kiezen op grond van het etiket van het produkt, waarop het aandeel van dit ingrediënt bij benadering is aangegeven. De meeste producten worden geproduceerd als eau de cologne of eau de toilette, die een eenvoudige en zeer doeltreffende toepassing mogelijk maken.

Het aanbrengen van parfum

De toepassing van het geurproduct hangt af van de specifieke intensiteit ervan. Terwijl parfums en eau de parfum moeten worden aangebracht op de opgang om een zo groot mogelijk deel van het lichaam (de huid) te bedekken, worden verfrissende, colognes en eau de toilette lotions in kleine hoeveelheden aangebracht op verschillende delen van het lichaam - meestal goed doorbloedde delen zoals de polsen, de binnenkant van de ellebogen en de knieën, de borst, de hals, de kaak en de achterkant van de oorlellen of in het haar.

Naast de intensiteit van de concentratie wordt ook onderscheid gemaakt in de wijze van aanbrengen voor de verschillende soorten geurstoffen die het hoofdbestanddeel van het parfum vormen. Bloemige en fruitige noten zijn over het algemeen minder intens en worden daarom in grotere hoeveelheden aangebracht. Oriëntaalse en houtachtige geuren daarentegen zijn meer geschikt om druppelsgewijs op slechts één of twee plaatsen te worden aangebracht. Door hun sterke basis komen ze in grote intensiteit vrij, wat in grotere hoeveelheden onaangenaam kan zijn.

Wat beïnvloedt de uiteindelijke geur van een parfum

De sterkte van de geur en de wijze van aanbrengen zijn slechts de primaire maatstaf voor de doeltreffendheid ervan. Daarnaast is de belangrijkste invloed op de uiteindelijke geur direct gelegen in de specifieke kenmerken van de huid waarop het wordt aangebracht. De kwaliteit en het type van de huid zijn bepalend voor de ontwikkeling van geuren, omdat ze beter vrijkomen op een vochtigere huid. Voeding en levensstijl zijn ook zeer belangrijke invloeden - de samenstelling van de voeding vertaalt zich in het huidweefsel, evenals in zweet en talg, en vermengt zich met het parfum om het specifieke extra ondertonen te geven.

Deze aspecten zijn dus een leidraad, vooral bij de keuze van een bepaald parfum. Het eigenlijke selectieproces mag niet worden overhaast en moet uit verschillende stappen bestaan. Kies allereerst een parfum op basis van hoe doordringend het ruikt in de flacon - er zijn open bijzonder intense geuren die de basis van het parfum bepalen. Als je je er goed bij voelt, breng je het parfum aan op je huid en laat je het ontwikkelen. Het is ideaal om de geur na een langere periode te testen (in de orde van 15 minuten tot een uur).

De meest populaire damesparfums met betoverende noten

Als je niet zeker weet welk parfum het beste bij je past, kun je inspiratie opdoen bij de populairste merken die gegarandeerd het andere geslacht aantrekken. Hieronder staan de meest gebruikte, beproefde en geteste parfums waaruit je kunt kiezen.

De bloemige noten van Victor & Rolf's Flowerbomb parfum zijn aangenaam om de hele dag te gebruiken. Bergamot wordt in dit parfum aangevuld met noten van groene thee, jasmijn, roos en orchidee, waardoor het een licht exotische en zeer frisse en lichte toets krijgt

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Toilette heeft een gelijkaardig delicaat karakter, met een mengeling van bloemige en fruitige geuren. De citrusvruchten zijn zeer kenmerkend, aangevuld met jasmijn. De geur is bijzonder geschikt voor de zomermaanden, dankzij zijn verfrissende karakter, en ontworpen om de hele dag te dragen.

Daisy van Marc Jacobs behoort ook tot de mooie geuren die bloemige en citrusnoten combineren. Dit aangenaam zoete parfum met een vanillebasis verrijkt met fruitige noten, jasmijn en viooltjes doet denken aan een frisse voorjaarsweide, waardoor het bijzonder geschikt is voor de zomermaanden als geur om de hele dag door buitenshuis te dragen

Dolce & Gabana's Light Blue parfum wordt gekenmerkt door frisse citrus- en bloemige noten die worden geaccentueerd door een lichte houtachtige basis. De geur voelt heel licht aan en is geschikt voor de zonnige lente- en zomermaanden als een all-occasion parfum.

La Vie Est Belle van Lancome is een lichtgewicht parfum dat geschikt is om de hele dag te dragen en 's avonds te worden gebruikt. Een oriëntaalse basis van patchoeli en vanille accentueert de bloemige en fruitige hogere noten, waardoor alle geïntegreerde geuren goed tot hun recht komen. Het parfum is geschikt voor alle seizoenen omdat het warme en frisse geuren combineert die geleidelijk vrijkomen.

Een alledaags parfum met een iets sterker karakter is Mon Paris van Yves Saint Laurent. Een zwaardere basis van patchoeli wordt hier gecombineerd met fruitige geuren en jasmijn, die het parfum een zeer oosters en exotisch karakter geven.

Voor lente- en zomeravonden in minder veeleisend gezelschap is Good Girl van Carolina Herrera het ideale parfum. Het parfum is een combinatie van een iets zwaardere basis van cacao, cederhout en sandelhout, die worden aangevuld met bloemige noten, kaneel en frisse kruidengeuren.

Het Fantasy-parfum van Britney Spears heeft een soortgelijke focus. Het parfum is speciaal ontworpen voor jongere vrouwen en de mooie fruitige noten maken het geschikt voor het vrolijke gezelschap van jongvolwassenen. Zeer aangenaam zijn de noten van kiwi en lychee op een houtachtige basis.

Juicy Couture Viva La Juicy parfum is geschikt om de hele dag te dragen in de wintermaanden, omdat het een mix is van een houtachtige basis en zeer aangename fruitige geuren en delicate bloemen van jasmijn en kamperfoelie, aangevuld met karamel. De algemene indruk van het parfum is licht fris en zeer warm, vooral geschikt voor op het werk.


Een prachtige geur met oriëntaalse noten wordt geboden door Black Opium van Yves Saint Laurent. Het parfum is bijzonder geschikt voor de wintermaanden, omdat het traditionele oriëntaalse noten op basis van vanille en patchoeli combineert met zachte bloemenaroma's en verfrissende koffie. De meer intense sterkte van het parfum maakt het bijzonder geschikt om 's avonds te dragen.

Parfums voor gebruik op speciale avonden zijn zeker Hypnotic Poison van Dior. De basis van vanille en amandel geeft het parfum een zeer zoete toets, die wordt aangevuld met subtiele nootachtige en bloemige noten. De betoverende mix is zeer boeiend en onderscheidend.

Naast de genoemde merken, kunt u kiezen uit een aantal andere zeer mooie parfums, het is aan u welke noten en intensiteit u kiest. Er zijn uitgesproken fruitige geuren, maar ook zware houtachtige of oriëntaalse geuren.

Tags

Aanbevolen artikelen

"Geef een meisje de juiste schoenen en ze kan de wereld veroveren!" Marilyn Monroe