Een goede gids om parfums te kiezen

  • MAGAZINE
  • Een goede gids om parfums te kiezen

Een goede gids om parfums te kiezen

Sensuele parfums omringen de mens al duizenden jaren. Zelfs de mooie Cleopatra gebruikte hun charmes om een van de machtigste heersers van die tijd te verleiden. Ook vandaag houden we van mooie geuren, net zoals onze voorouders dat deden honderden generaties voor ons. Wat is de magie van deze geurige essences en hoe belangrijk is parfum vandaag de dag? Bent u nieuwsgierig naar de verschillen tussen de verschillende soorten en types parfums en wilt u weten welke tot de beste parfums aller tijden behoren? In de gids van vandaag over de wereld van parfum komt u er alles over te weten, plus nog veel meer nuttige informatie om u te helpen het parfum te kiezen dat het beste bij u past.

Waarom zou je parfum gebruiken?

Misschien heb je al jaren geen parfum meer gebruikt en heb je je behelpen met deodorant. U kunt natuurlijk nog steeds op die manier leven, maar u ontneemt uzelf een andere dimensie die u aan uw leven kunt toevoegen. Net zoals de meesten van ons aandacht besteden aan een mooi kapsel, nette kleren of make-up, moeten we ook aandacht besteden aan geur. Het kan vaak meer doen dan alleen indruk maken op de mensen om je heen. Het juiste parfum kan uw troeven versterken, uw zelfvertrouwen een boost geven en een glimlach op uw lippen toveren, zelfs op een bewolkte dag.

De reukzin is een van de zintuigen die vaak wordt onderschat. Maar het is het reukgeheugen dat de meeste van onze herinneringen in de hersenen opslaat. Als we eraan denken, kunnen we ons precies herinneren hoe de frisse berglucht ruikt, de sappige sinaasappels en de heerlijke geur van versgebakken broodjes waarmee mijn moeder elke zondag de keuken begeurde. Parfum kan met onze geest spelen en onze stemming echt beïnvloeden.

Parfum is al duizenden jaren onder ons

Hoewel parfums een recente ontwikkeling lijken te zijn, gaat hun geschiedenis ver terug in de tijd. Zelfs toen al ontdekten mensen hun magie. Bewijzen van parfumproductie zijn gevonden in het oude Egypte en Mesopotamië, waar het vooral werd gebruikt voor religieuze doeleinden en begrafenisrituelen. Van daaruit vonden ze hun weg naar de antieke wereld van Griekenland en Rome, en ook naar Perzië, waar de hogere klassen ze graag gebruikten om zich te onderscheiden van de vaak onaangenaam ruikende armen. Geparfumeerde parfums waren ook bekend in het oude India, waar veel van de nu nog gebruikte ingrediënten vandaan komen.

In 2005 deden archeologen een belangrijke ontdekking. In Cyprus is men erin geslaagd de oudste parfumfabriek tot nu toe bloot te leggen, die meer dan 4000 jaar oud is. Er zijn meer dan 60 oude vaten gevonden waarin geuren werden bereid en gemengd. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat de mensen uit die tijd vooral geurige kruiden en specerijen gebruikten om ze te maken.

De middeleeuwse periode in Europa was niet bepaald bevorderlijk voor de ontwikkeling van het parfumambacht. Maar hetzelfde kan niet gezegd worden van de Arabische wereld, waar de parfumproductie bloeide. De Arabische wetenschapper en scheikundige Al-Kindi, die in de 9e eeuw meer dan honderd verschillende recepten voor de productie van parfums, geuroliën en methoden voor de vervanging van dure en kostbare ingrediënten bijdroeg aan het Boek over Parfumchemie en Distillatie. Het distillatieproces dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt voor de productie van parfums, werd op zijn beurt opgeschreven door de Perzische filosoof en wetenschapper die bekend staat als Avicenna.

Hoewel parfums in middeleeuws Europa geen gewilde handelswaar waren, was hun bestaan natuurlijk bekend en was de vervaardiging ervan sommigen niet onbekend. De eerste recepten ontstonden al in 1221 in de kloosters van Florence, Italië. In de 14e eeuw verspreidde de productie zich naar Midden-Europa, met name Hongarije, waar de geuroliën in alcohol werden opgelost. Koningin Elisabeth van Hongarije liet in 1370 zo'n parfum maken.

De grootste faam, die tot op de dag van vandaag voortduurt, verwierf het parfumersambacht in Frankrijk. Oorspronkelijk werden de grondslagen van het parfum echter in Italië gelegd, en alleen de Franse meesters waren in staat het parfum zijn luxe en volmaakte vorm te geven. Het was Catharina de' Medici die parfum uit Italië naar Frankrijk bracht. Dankzij haar huwelijk met de Franse koning deden ook Italiaanse koks en parfumeurs hun intrede aan het koninklijk hof. Een van hen was de persoonlijke parfumeur van de jonge koningin, Renato Il Florentino, die van Frankrijk het centrum van de parfumerie maakte.

De parfumfabrikanten werden ook beïnvloed door de slechte hygiënische gewoonten van de Franse adel. Hoewel de elite van die tijd zich omringde met luxe, verwarmden zij zich niet vaak in de badkamer. Daarom probeerden de aristocraten daar lichaamsgeuren te maskeren met verschillende cosmetica en parfums. Dit was het gouden tijdperk voor de ontwikkeling en productie van dure parfums, waaraan de hogere klassen graag hun fortuin uitgaven.

Parallel aan de ontwikkeling in Frankrijk ontwikkelde zich ook in Duitsland een belangrijk parfumeriecentrum, maar opnieuw dankzij de bekwame Italianen. In die tijd werkte de eminente Italiaanse barbier Giovanni Paolo Feminis er en creëerde er een populair geparfumeerd water genaamd "Aqua Admirabilis". De Latijnse naam is niet anders dan de eau de cologne die tegenwoordig veel gebruikt wordt. Het was op dit water dat Giovanni's neef in het begin van de 18e eeuw zijn bloeiend bedrijf opbouwde.

Vanaf die tijd tot op heden komt de grootste eer in de parfumkunst toe aan parfumeurs uit Italië en Frankrijk. Hoewel tegenwoordig overal ter wereld aromatische kruiden en bloemen worden geteeld, zullen deze Europese landen op wereldschaal waarschijnlijk altijd aan de leiding blijven.

Soorten geuren

Alleen al door te kijken naar de geschiedenis, de cultuur en de natuurlijke rijkdom van de verschillende landen die zich ooit met de productie van parfums hebben beziggehouden, is het duidelijk dat er verschillende ingrediënten worden gebruikt om geuren te creëren. Op grond daarvan kunnen we ze in verschillende groepen verdelen. Zij hebben elk een specifieke samenstelling en eigenschappen, maar vaak overlappen de types elkaar.

Parfums kunnen worden onderverdeeld in vijf basisgroepen - bloemig, oriëntaals, houtachtig, citrus (fruitig) en chypre. Laten we samen eens kijken naar wat deze geuren onderscheidend maakt.Bloemen

Iedereen houdt van de geur van bloemen in een weide of een vaas, dus is het misschien geen verrassing dat bloemenparfums vandaag de dag de meest verspreide en populaire groep zijn. Zoals de naam al verraadt, gebruiken ze een verscheidenheid aan bloemen als basisingrediënt. In de parfumerie worden meestal rozen, jasmijn, viooltjes, lelietjes-van-dalen of tuberoos gebruikt. Je zou zeggen dat bloemige parfums door hun populaire geuren tot de oudste behoren, maar dat is niet het geval. Vroeger werden vooral kruiden, specerijen of houtsoorten gebruikt om te infuseren, waaruit gemakkelijk geurige essences konden worden verkregen. Het was ingewikkelder om ze uit bloemen te verkrijgen, vandaar dat deze geuren van recenter datum zijn.

Bloemengeuren kunnen verschillend zijn. Zelfs in hun zuiver florale vorm kunnen ze licht of zwaar, fris of sterk zijn. Maar ze worden over het algemeen als romantisch en zeer vrouwelijk beschouwd. In tegenstelling tot de kruidige of houtachtige geuren die vooral in mannenparfums te vinden zijn. Vroeger roken zelfs mannen naar bloemenparfums, maar tegenwoordig beschouwen we een dergelijke keuze als verwijfd of op zijn minst zeer extravagant.

Heel vaak worden bloemengeuren gemengd met andere ingrediënten. We vinden een zeer populaire fruitig-bloemencombinatie die vrolijk is en geschikt voor jonge meisjes. Een meer mysterieuze en sensuele groep bestaat uit bloemig-oriëntaalse parfums die verrijkt zijn met elementen van vanille, ambergris, honing of sandelhout. Dankzij deze elementen hebben ze een onmiskenbare geur en, vooral, een grote duurzaamheid. Een andere interessante groep zijn de groene bloemengeuren, die de typische zoetheid missen en meestal worden aangevuld met interessante ingrediënten zoals tomatenbladeren, groene thee of munt. Een specifieke groep zijn aldehydische bloemengeuren, die doen denken aan zeepgeuren en nu als enigszins ouderwets worden beschouwd. De beroemdste vertegenwoordiger van deze groep is Chanel No. 5.

Meest populaire vertegenwoordigers: Hugo Boss Ma Vie, Versace Bright Crystal

Oosters

Tot de oudste groep, en ook nu nog zeer populair, behoren de oosterse parfums. Hun hoofdingrediënt bestaat uit diverse specerijen en andere ingrediënten die in het exotische Oosten worden aangetroffen. We vinden vooral kruidnagel, kaneel, vanille, peper, ambergris, maar ook muskus, koffie of chocolade. Ze worden ook vaak gecombineerd met verschillende geurige houtsoorten en zoete vruchten, meestal perziken, peren of pruimen.

Oriëntaalse parfums zijn mysterieuze en sensuele geuren die de geur oproepen van verre landen, de mystiek van woestijnen en het exotisme van de mysterieuze wereld van het Oosten. Het zijn over het algemeen zwaardere geuren, dus ze zijn vooral geschikt om 's avonds te dragen. Ze hebben het voordeel dat ze lang houdbaar zijn, omdat ze zogenaamde fixatieven bevatten die de geur van hun eigen en andere ingrediënten kunnen vasthouden. Sandelhout is het meest gebruikte fixeermiddel. U vindt er mannenparfums, vrouwenparfums en uniseks varianten onder.

Oosterse parfums omvatten Arabische parfums, die sterk zijn en zeker niet voor iedereen geschikt. Ze zijn vaak zeer intens, maar relatief goedkoop, dus aarzel niet om ze te proberen. Zij bieden ongewone geuren aan die zeker uw aandacht zullen trekken.

Meest populaire vertegenwoordigers: Calvin Klein Euphoria, Paco Rabanne Olympea

Woody

Houtachtige geuren zijn gebaseerd op noten van verschillende houtsoorten. We kunnen voornamelijk sandelhout, cederhout of ebbenhout tegenkomen. Sinds kort is er ook oud, dat het parfum een zoete en mysterieuze toets van het Verre Oosten geeft. Houtgeurstoffen zijn niet los op de markt te vinden, ze worden altijd gecombineerd met andere ingrediënten. De meest voorkomende zijn mengsels van specerijen, kruiden, bloemen of harsen.

Houtachtige parfums kunnen heel zoet zijn in combinatie met vanille of krachtige bloemen. Als u op zoek bent naar een zuivere en aardse ervaring, kies dan voor combinaties met subtielere bloemen of citrusvruchten. Dergelijke combinaties kunnen niet alleen voor avondgelegenheden worden gedragen, maar ook op doordeweekse dagen. Ze zijn populair bij zowel vrouwen als mannen.

Meest populaire vertegenwoordigers: Burberry Body, Hugo Boss Bottled No.6, Lacoste Pour Femme

Citrus

Citrusparfums behoren tot de frisse en zeer lichte parfums. Zij zijn bijzonder geschikt om dagelijks te dragen in de zomer wanneer de lucht warm en zwoel is. Citrusgeuren hebben sterke, licht bittere maar verfrissende noten die geliefd zijn bij beide geslachten. Ze zijn vaak te vinden in uniseks geurvorm. De basisingrediënten zijn citrusvruchten zoals grapefruit, bergamot, citroenen, limoenen en sinaasappelen. Je kunt ook combinaties van bloemige en houtachtige noten vinden.

Als u geen fan bent van sterke en zoete geuren, zijn de vertegenwoordigers van deze groep precies de juiste noot voor u. Ze geven je energie, pit en sap dat sijpelt in plaats van druppelt zoals zoete honing. Het nadeel is dat ze vrij kort houdbaar zijn, dus het is de moeite waard om een kleinere verpakking te kopen voor in je handtas zodat je de geur kunt vernieuwen.

Meest populaire vertegenwoordigers: Versace Versense, Clinique Happy

Chypre

Een interessante groep parfums zijn de chypre parfums, te lezen als "chypre", die hun naam ontlenen aan Coty's Chypre parfum uit 1917. De parfumeur van het beroemde merk werd naar verluidt geïnspireerd door zijn tijd in Cyprus en combineerde ongebruikelijke ingrediënten zoals citrusnoten, twijgenhout (of eikenmos), labdanum en muskus. De resulterende geur had een zeer aards aroma, maar het ontbrak niet aan een fris vleugje citrus. Zo ontstond een geheel nieuwe groep parfums met ongebruikelijke noten van mos en hout. Zij worden vaak gecombineerd met zoetere ambergris of met bloemige of fruitige stoffen.

De eerste vleug van een chypregeur kan je afschrikken. Ze zijn vaak erg ongewoon en je moet er even aan wennen. Maar de beloning is een parfum dat je niet op elke hoek ziet. Een interessant feit is dat de oorspronkelijk gebruikte twijgboom helaas een van de allergenen is en dat de EU het in parfums heeft verboden. Het wordt dus meestal synthetisch gemaakt, en daarom zijn chypre geuren zelf gemoderniseerd. Degene die je in de meeste parfumerieën krijgt, zijn nu toegankelijker voor de gemiddelde neus.

Meest populaire vertegenwoordigers: Miss Dior, Armani Si

Soorten geuren

Geuren kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten naar gelang van de verhouding tussen de geurstof en het alcoholgehalte. Zij verschillen het meest in intensiteit en duur, en ook in prijs.

  • Parfum - 20-40% geuressence op 90-96% alcohol, geurend gedurende 5-8 uur
  • Eau de Parfum (EDP) - 15-20% geuressence per 85-90% alcohol, geurend gedurende 4-5 uur
  • Eau de Toilette (EDT) - 5-15% geuressentie per 80% alcohol, geurend 2-3 uur
  • Eau de Cologne (EDC) - 2-4% geuressence per 70% alcohol, geparfumeerd gedurende 2 uur

De intensiteit van de geur vertelt ons ook wanneer het gepast is om de geur naar buiten te brengen. Het parfum blijft erg lang hangen en is vrij sterk. Geschikt voor 's avonds en feestelijke gelegenheden. Zelfs gezien zijn hogere prijs, zullen we hem zeker niet elke dag willen gebruiken. Voor dagelijks gebruik gebruiken wij meestal een geparfumeerd water of eau de toilette, die wij in de loop van de dag naar believen opnieuw kunnen aanbrengen. Keuren zijn altijd het domein van mannen geweest, maar tegenwoordig zijn uniseks colognes of colognes voor dames geen uitzondering meer. De geur is minder zoet en door de lage concentratie van parfumessences hoeft u niet bang te zijn dat u te veel gebruikt.

Evenzo is het gepast om verschillende soorten geuren te dragen, afhankelijk van de gelegenheid. Voor vrijetijdskleding of voor een sociaal evenement waar u met veel mensen bent, zijn subtielere geuren geschikt - de uitzondering hierop zijn avondfeesten. Gedurfde en kruidige parfums kunnen ook worden gekozen voor een zakelijke bijeenkomst, omdat ze ons zelfvertrouwen en dominantie vergroten. Zoete geuren zijn het best voor een romantisch afspraakje met een partner.

Samenstelling van parfum

Je moet niet oordelen of je een parfum lekker vindt na de eerste snuif. De samenstelling is zo gekozen dat de afzonderlijke ingrediënten geleidelijk vrijkomen. Daarom zal het na een uur heel anders ruiken dan een paar minuten na het aanbrengen.

De kop van het parfum (hoge noten)

Het eerste wat je ruikt nadat je het parfum hebt aangebracht. De schuimkraag is zeer intens, maar vervaagt snel. Het is op basis van onze voorkeur dat we beslissen of we de geur lekker vinden of niet. Maar pas op, je ruikt het maar een paar minuten.

Het hart van het parfum (middennoten)

Nadat de hoofdgeur is vervaagd, komt het hart van de geur binnen, dat bestaat uit middelgrote vluchtige stoffen. Het ruikt ongeveer 2-3 uur en bepaalt het algemene karakter van het parfum. Het is meer uitgesproken, vaak vertegenwoordigd door bloemige of fruitige akkoorden.

De basis van het parfum (lage noten)

Tenslotte komt de basis van het parfum, die 4 uur kan ruiken, maar voor de betere geuren de hele dag kan duren. Het is samengesteld uit langzaam vluchtige stoffen, meestal houtnoten of vanille, muskus of amber, ingrediënten die typisch zijn voor oriëntaalse parfums.

Dus als je je parfum kiest, hou er dan rekening mee dat geuren met de tijd veranderen. Als u uw parfum niet in een parfumerie koopt maar online naar parfums en cosmetica shopt, probeer dan monsters of parfumtesters te krijgen die u thuis kunt uitproberen. Dit is de enige manier om een parfum te kiezen dat je echt lekker vindt.

Imitatie vs. niche luxe

Parfum verkopen is een bloeiende business, maar pas op dat je je niet brandt. Sommige winkels bieden parfum goedkoop aan, maar dit kan leiden tot een mindere kwaliteit. Vaak echter kunnen zelfs de goedkoopste parfums een prachtige geur bieden. Als u niet in de gelegenheid bent om een parfum uit te proberen, is het altijd de moeite waard om beoordelingen van parfums en de winkel waar u het wilt kopen te bekijken. U kunt geweldige parfumrecensies vinden op arome, dat zich naast de online verkoop van cosmetica en parfums ook richt op discussies en gebruikersrecensies.

Imitatieparfums die populaire geuren kopiëren zijn ook een interessant alternatief. Natuurlijk kunnen ze niet de kwaliteit of de levensduur van de originele bieden, maar u kunt ze voor een fractie van de prijs krijgen. Zo kunt u de goedkoopste parfums krijgen waarvan maar weinig mensen het verschil kunnen zien met het beroemde origineel.

Het tegenovergestelde van goedkope parfums zijn niche parfums. Deze worden uitsluitend gemaakt van de zeldzaamste ingrediënten met behulp van kostbare en zorgvuldige processen die elk parfumbedrijf nauwlettend in de gaten houdt. Elk stuk is uniek en biedt een interessant alternatief voor conventionele parfums, die in enorme hoeveelheden worden geproduceerd. Hun geuren zijn boven de gebruikelijke normen, net als hun prijs.

Waar breng je het parfum aan?

Om uw parfum zo lang mogelijk te laten meegaan, brengt u het aan waar de hartslag het meest voelbaar is. Deze zones zijn het warmst op het lichaam en de geur verdampt er gemakkelijker. De polsen, de hals, het decolleté, de elleboogkassen of achter de oren zijn het best. Sommige parfums, daarentegen, blijven goed op kleding zitten. Pas op dat u geen vlekken maakt op lichtgekleurde stoffen.

Vraag je je af waarom parfum bij iedereen anders ruikt? Dat komt vooral door de verschillende pH-waarden van de huid, die mensen verschillend hebben. De pH-waarde wordt beïnvloed door hormonen, maar ook door voeding of roken. Daarom kun je thuis parfum lenen of naar een feestje gaan met een vriendin die dezelfde geur draagt.

De beste en meest populaire geuren

Als u nog steeds niet weet welk parfum u moet kiezen, kunt u grijpen naar een aloude klassieker die nooit teleurstelt.

TOP 10 damesparfums

Chanel No. 5

Het beroemdste parfum aller tijden, beroemd gemaakt door mode-icoon Marilyn Monroe. Ze verklaarde dat ze alleen naar bed gaat met dit parfum op. Maar pas op, Chanel No.5 is een aldehydische bloemengeur, dus het kan nogal ouderwets zijn. Als u de voorkeur geeft aan subtielere en modernere geuren, kunt u kiezen voor de frisse Chanel Chance of de indrukwekkende en even indrukwekkende Chanel Coco Mademoiselle. De parfums van Chanel behoren tot de absolute top, en de prijs weerspiegelt dit.

Christian Dior J'adore

Als er iemand met Chanel kan concurreren, dan is het Christian Dior wel. In 1999 werd de iconische geur J'adore gecreëerd, een prachtige viering van vrouwelijke schoonheid op zijn best. Spectaculair, gemaakt van de edelste bloemen die men kan vinden in een tuin van geurige grondstoffen. Echte jasmijn, ylang-ylang van de Comoren en damastroos zorgen voor een uiterst aantrekkelijke geur waar u verliefd op zult worden.

Lancôme Miracle

Het bloemige parfum Miracle van Lancôme van de beroemde Franse parfumeur laat zien dat elk moment een wonder is. De sprankelende geur en lichtroze kleur symboliseren de dageraad, de dageraad van een nieuwe dag die nieuwe kansen brengt. Het parfum uit 2000, waarvan het ontwerp verwijst naar de jaren 1930, is vandaag de dag nog steeds een van de top parfums.

Lanvin Eclat d’Arpege

Lanvin Eclat d'Arpege, een frisse lentegeur, is een van de populairste parfums en een klassieker die nooit verouderd. Met accenten van sering, citroen, bloemen, perzik en cederhout, zal het elke romantische ziel betoveren.

Versace Bright Crystal

Het bloemige en fruitige Versace Bright Crystal parfum belichaamt een prachtig geslepen diamant met een delicate, vrouwelijke geur. Je vindt er noten van citrus, granaatappel, pioenroos, magnolia, muskus en amber. Een parfum geschikt voor jonge dames.

Calvin Klein Euphoria

Een exotische geur vol sensuele en aantrekkelijke noten, dit is Calvin Klein Euphoria parfum. Een parfum dat in 2005 de prestigieuze FiFi-prijs voor het beste parfum van het jaar won. Het combineert exotische orchideeën met granaatappel, muskus en mahonie. Een geweldige keuze voor zelfverzekerde vrouwen.

Giorgio Armani Sì

De perfectie van Italiaanse smaak en stijl wordt vertegenwoordigd door Armani Sì parfum voor vrouwen. Het parfum, dat door alle moderne vrouwen zal worden gewaardeerd, zal de draagster charisma en kracht geven om haar leven ten volle en zonder angst te leven. Als deze chypre-bloemengeur niet geschikt is voor u, kunt u de nieuwe Armani Sì Passione proberen.

Burberry London

Een uitstekende vertegenwoordiger van de Engelse parfums van Burberry is Burberry London For Her, dat in 2006 werd gecreëerd. Het vertegenwoordigt Londen in al zijn glorie, als een moderne metropool die zijn tradities niet vergeet. De houtachtige geur is bijzonder geschikt voor de herfst en koelere dagen.

Chloé Chloé

Een van de populairste damesparfums met romantische bloemige noten met poederachtige accenten is Chloé Chloé. Het werd gecreëerd in 2008 en is een moderne, elegante en toch speelse vrouwelijke geur die geschikt is voor dagelijks gebruik en feestelijke gelegenheden.

Dolce Gabbana Light Blue

Dolce & Gabbana's meermaals bekroonde geur Light Blue voert u in een oogwenk naar het zonnige en verfrissende Sicilië. Als u verlangt naar een geur die u doet denken aan de prachtige stranden van de Middellandse Zee, samen met de zachte zeebries en de geur van citrusvruchten, dan hebt u de juiste gevonden.

TOP 10 mannen parfums

Christian Dior Homme Intense

De winnaar van de poll en houder van de titel van het beste mannenparfum aller tijden is Homme Intense van Christian Dior. De kenmerkende bloemig-houtachtige geur is bijzonder geschikt voor feestelijke momenten of speciale avondevenementen. U vindt er lavendel, peer, iris, vetiver en noten van cederhout. Een zeer originele en unieke geur is sexy en zelfverzekerd. Als je jezelf wilt onderscheiden van de meesten, ga er dan voor.

Hugo Boss No. 6

Als we de populairste mannengeur voor de moderne man van de 21e eeuw moesten kiezen, dan is er geen andere dan Hugo Boss No. 6 Bottled Eau de Toilette. Een ambitieuze, doelgerichte en zelfverzekerde geur met fruitige en bloemige noten die geleidelijk overgaan in kruidige kruidnagel, kaneel en anjer om zich volledig te ontwikkelen in cederhout en sandelhout met olijf en vanille. Een perfecte en interessante combinatie.

Giorgio Armani Acqua di Gio

Een prachtige geur die een zachte zeebries combineert met sterke zonnestralen. Als u uw zelfvertrouwen wilt onderstrepen, de wereld uw vrijgevochtenheid, frisse charisma en aantrekkelijke sexappeal wilt tonen, dan kunt u geen ander parfum kiezen dan Giorgio Armani Acqua di Gio. Het is geschikt voor iedereen die niet bang is om op te vallen.

Lacoste Essential

Het populaire merk met een krokodil in zijn embleem introduceerde in 2005 een van de populairste mannengeuren, Lacoste Essential, in de wereld. Een houtachtige geur met citrusnoten die u zal verrassen door zijn lange levensduur, ook al is het een eau de toilette. Een energieke en verkwikkende geur, ideaal voor dagelijks gebruik.

Christian Dior Fahrenheit

Christian Dior's geuren zijn zo ontwapenend dat we twee vertegenwoordigers hebben. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit mannenparfum de perfecte keuze voor mannen die ergens echt gepassioneerd van kunnen worden. Langdurig, warm en betoverend met kruidige, bloemige en citrusnoten. Deze geur is een veilige keuze voor iedereen die zelfverzekerd is en niet bang is om in elk moment te leven.

Versace Pour Homme

Een kwallenmaskerflesje gevuld met de duizelingwekkende geur van citrus, ceder, hyacint, tonkaboon, ambergris en oud, dit is de spontane en zelfverzekerde mannengeur Versace Pour Homme. Een uitstekende keuze voor de man die charmant en sexy wil zijn en tegelijkertijd zijn mannelijkheid niet wil verliezen.

Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water is al sinds 1988 een genot voor mannen over de hele wereld. Het symboliseert de zee in al haar schoonheid, dominantie, gevaar en dierlijkheid. De populaire combinatie van citrus en houtachtige noten past bij mannen die moedig, sterk en ongeremd zijn. Hij valt ook op door zijn lage prijs.

Paco Rabanne 1 Million

De goudkleurige flacon van Paco Rabanne 1 Million herenparfum maakt duidelijk dat dit is hoe luxe ruikt. Als je je graag omringt met luxe en je kwaliteiten bestaan uit een groot zelfvertrouwen, charisma en het verlangen om je dromen te volgen, dan is deze geur de beste keuze voor jou.

Het kruidige, sterk aromatische herenparfum Yves Saint Laurent La Nuit de I'Homme zal de charme van uw persoonlijkheid benadrukken. Deze mysterieuze, verleidelijke geur voor mannen zit vol interessante contrasten en zal iedereen bekoren die graag provoceert. Het is allesbehalve saai.

Gucci Guilty Pour Homme

Gucci Guilty herenparfum is een vertegenwoordiger van charismatische, mannelijke geuren. Het past elke man die leeft volgens zijn eigen regels en niets kan hem stoppen. U vindt er een populaire combinatie van citrus en hout, plus noten van lavendel en oranjebloesem. Probeer eens hoe het tegenovergestelde van onschuld ruikt.

Tags

Aanbevolen artikelen

"Geef een meisje de juiste schoenen en ze kan de wereld veroveren!" Marilyn Monroe