Hoe breng je make-up aan?

Hoe breng je make-up aan?

De juiste make-up kan letterlijk magisch werken. Als u het juiste product kiest en het goed aanbrengt, zal het uw huidskleur mooi egaliseren en uw gezicht eruit laten zien als iets uit een tijdschrift. Een van de belangrijkste stappen is de aanvraag, die u correct moet doen. Als je het verkeerd doet, zie je eruit als een mislukte clown in plaats van een perfecte make-up applicatie, en dat wil je absoluut niet. De grootste fout die je kunt maken is om je make-up gelijkmatig over je hele gezicht aan te brengen. Deze stap geeft alleen een maskereffect dat er extra onnatuurlijk uitziet. Dus hoe breng je je make-up correct aan? Er zijn verschillende manieren, en vandaag vertellen we je hoe je dat moet doen.

4 stappen voor een perfecte make-up

Om uw gezicht er mooi en natuurlijk te laten uitzien, moet u de volgende stappen volgen

Schone en gehydrateerde huid

Voordat je je make-up aanbrengt, is er één ding dat je nooit mag vergeten. Dat is hydratatie. U moet uw gezicht regelmatig hydrateren, niet alleen op het moment dat u make-up aanbrengt. Dit komt omdat een algehele hydratatie van de huid het aanbrengen zal vergemakkelijken. Make-up zal zich niet ophopen op eventuele droge plekjes die op uw huid kunnen verschijnen. Bovendien zal regelmatig hydrateren uw huid ontdoen van lelijke schilfers die anders zouden opvallen.

Als je een primer in je make-up kit hebt, gebruik die dan voordat je de eigenlijke make-up aanbrengt. Het zorgt ervoor dat uw make-up lang blijft zitten en niet neerslaat in fijne lijntjes en grove poriën. Het is het gemakkelijkst aan te brengen met de vingers.

Gebruik van de concealer

Concealer wordt gebruikt om donkere kringen onder de ogen, diverse roodheden, acne of littekens te bedekken. Breng een kleine hoeveelheid camouflagestift aan op de zones die extra camouflage nodig hebben en klop het zachtjes in tot de zone er natuurlijk uitziet. Smeer concealer nooit uit als een crème.

Tip: Sommige mensen kiezen ervoor om concealer aan te brengen na het aanbrengen van make-up. Dit is handig als u een grote imperfectie moet bedekken. Let er echter wel op dat de plek er natuurlijk uitziet en dat je geen lelijke en opvallende vlekken op je gezicht creëert. U kunt uw vingers gebruiken of een klein en smal penseeltje om het aan te brengen.

Aanbrengen van make-up

Make-up kan worden aangebracht met de palm van de hand, de rug van de hand of uit het flesje zelf. Breng een kleine hoeveelheid aan op de zones die moeten worden gehomogeniseerd. We raden zeker niet aan om het over het hele gezicht aan te brengen, dat zou er dan niet natuurlijk uitzien. Breng het aan op de kin, rond de neus en mond, onder de ogen en op het voorhoofd. Breng een kleine hoeveelheid aan op deze probleemgebieden en probeer het vanuit het midden van het gezicht naar buiten te trekken terwijl u het mengt. Op die manier krijg je een mooie eenheid en heb je bijvoorbeeld geen lelijke kleurverlopen in het haar die de make-up verraden.

De laatste afwerking

Als je je make-up hebt aangebracht, moet je de details bijwerken. Zoals het er nu uitziet, zal uw gezicht er namelijk te eenvormig en zeker onnatuurlijk uitzien. Nu is het tijd om highlighters, contourpotloden of blush aan te brengen. Dit is allemaal om uw gezicht een natuurlijke uitstraling te geven. Je kunt highlighter aanbrengen onder de ogen op de jukbeenderen, op de neus, kin of bovenlip. De blush geeft je gezicht dan een natuurlijke tint. Vergeet de poeder niet, die fixeert de make-up en voorkomt dat er na verloop van tijd lelijke plooitjes op je gezicht ontstaan.

Welke make-up kwasten te gebruiken?

Soms is het moeilijk om alle verschillende make-up hulpmiddelen bij te houden. Hier volgt een kort overzicht van de meest gebruikte.

stetce-make-upPlat make-up penseel

Geschikt voor vloeibare en crèmemake-up en concealers. Dankzij zijn bredere vorm kan hij een dikkere laag aanbrengen, en de uiteinden kunnen ook goed make-up aanbrengen rond de neus of de wenkbrauwen. Het kan echter wel gaan vlekken of schilfertjes accentueren, dus probeer je huid altijd goed gehydrateerd en in balans te houden.

Borstel met lange vezels

Met dit type kunt u make-up van elke consistentie aanbrengen. Het is geschikt voor alle huidtypes en kan een subtiele tot zware dekking geven. Ideaal is om het in een cirkelvormige beweging over het gezicht te laten glijden, zodat de make-up mooi wordt gemengd en er natuurlijk uitziet. Het is gemakkelijk te verwerken en goed schoon te maken

Beauty blender

Het heeft de vorm van een speciale kegelvormige spons. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten. De toepassingen zijn zeer uiteenlopend - van het aanbrengen van klassieke make-up tot concealers, crèmespoelingen, oogschaduw of zelfs lippenstift. Kies een blender van kwaliteitsmateriaal en de juiste maat voor uw behoeften. Het is ideaal om het lichtjes te bevochtigen voor het aanbrengen om een natuurlijke look te bekomen. Het is niet ingewikkeld om ermee te werken, maar het vergt wel wat oefening. U brengt er make-up mee aan door erop te "tikken", u hoeft het niet overdreven te wervelen en te mengen. U moet de spons altijd wassen na gebruik.

Oval brush

De ovale kwast is min of meer een noviteit op de markt. Het is dicht bezet met fijne borstelharen en heeft een flexibel handvat. Het is meer geschikt voor vloeibare en crèmige make-up dan voor vaste make-up. Het heeft het voordeel van een laag productverbruik, omdat het niet zoveel zuigt als een spons. Hij wordt verkocht in verschillende maten, zodat u precies volgens uw voorkeur kunt kiezen.

Vingers

We mogen deze methode, die zelfs door professionele make-up artiesten wordt gebruikt, niet vergeten. Alleen vloeibare of crèmemake-up kan met de handen worden aangebracht. U moet echter oppassen dat u geen vlekken en vegen op uw gezicht krijgt. Het is soms moeilijk om make-up gelijkmatig met de vingers aan te brengen.

Tips en advies

Verwarrende papieren

Als u een vette of gemengde huid heeft, zorg er dan voor dat u matterende vloeitjes bij u heeft. Je kunt ze tegenwoordig in elke drogist krijgen. Ze kunnen overtollig talg mooi verwijderen zonder uw make-up te vervagen of kapot te maken. Ze zijn beter dan poeder, dat de talg zal matteren, maar na meerdere toepassingen zal het maskereffect terugkeren. Plus, als je dat doet, kunnen je poriën verstopt raken.

Minder is meer

Zelfs met make-up ziet een natuurlijke look er altijd beter uit dan overdreven contouren. Hoewel je misschien tutorials tegenkomt van verschillende modebloggers die een x aantal producten gebruiken, heb je die in het dagelijks leven echt niet nodig. Het is iets anders om een avond make-up look te creëren, maar overdag, wed op matigheid.

Zorg goed voor uw make-up gereedschap

Maak uw borstels en sponzen altijd regelmatig schoon om te voorkomen dat er vuil op uw huid komt. Dit is een zeer belangrijke stap om acne en puistjes te voorkomen. Investeer in kwaliteitsgereedschap dat uw make-up perfect opbrengt en jarenlang meegaat.

Tags

Aanbevolen artikelen

"Geef een meisje de juiste schoenen en ze kan de wereld veroveren!" Marilyn Monroe